El Classcraft com a eina dâ€™atenciÃ³ a la diversitat i per incentivar la motivaciÃ³ per lâ€™aprenentatge de les CiÃ¨ncies Naturals en un centre de mÃ xima complexitat - Tauler, Margalida; Almena i Marcel Costa, Ana (Revista Electrónica de Enseñanza de las Ciencias, 2020)
En barris com el Raval de Barcelona hi ha centres educatius, com  lâ€™INS MilÃ  i Fontanals, on la major part de lâ€™alumnat Ã©s immigrant i presenta un context social i cultural molt complex. Aquests estudiants no mostren interÃ¨s per lâ€™aprenentatge i estan molt desmotivats. La soluciÃ³ que es proposa en aquest estudi per augmentar el clima motivador Ã©s una unitat didÃ ctica gamificada mitjanÃ§ant el joc de rol educatiu Classcraft , que sâ€™utilitza com a eina de gestiÃ³ de lâ€™aula. Lâ€™aplicaciÃ³ dâ€™aquesta unitat didÃ ctica sâ€™ha dut a terme a les classes de ciÃ¨ncies de 2n dâ€™ESO. Els bons comportaments i la participaciÃ³ activa a classe seran recompensats amb punts amb els quals els estudiants podran ajudar als companys i millorar la seva qualificaciÃ³. DesprÃ©s dâ€™aplicar el Classcraft, s â€™observa un augment considerable de la motivaciÃ³. Tot i que els resultats referents a la seva influÃ¨ncia en lâ€™aprenentatge no sÃ³n tan contundents, tambÃ© indiquen una certa millora. Tenint en compte que el Classcraft Ã©s un element motivador de gairebÃ© tot lâ€™alumnat, que millora el seu rendiment acadÃ¨mic, crea un bon ambient de treball a lâ€™aula i incentiva la cooperaciÃ³ entre els estudiants, es considera una bona mesura colÂ·lectiva dâ€™atenciÃ³ a la diversitat.